What Not To Wear "Bridal Edition" Part I

Hey everyone!
Als je denkt aan trouwen, waaraan denk je het eerst?????  Ik weet bijna zeker dat de vrouwen zeggen de "wedding dress"!!! of niet? En ja, de trouwjurk of de kleding die je als bruid gaat dragen is een van de belangeijke onderdelen van je wedding, maar kan best wel een stress punt zijn.

Ik denk dat bijna een ieder bekend is met het programma "what not to wear". Hoe vaak lachen we niet of kijken we vol ongeloof naar de manier waarop sommige vrouwen zich kleden. Tja, maar weten welke kleding je staat is niet altijd even eenvoudig, maar wat voor soort lichaamstype je hebt is alvast een goede start.  Als we er iedere dag goed willen uitzien in onze kleding, hoe belangerijker is het dan niet dat we op een van de belangerijkste dagen van ons leven, onze trouwdag, er hemels uitzien....




Hier in Su kijken we vaak openlijk onze ogen uit als het om fashion faux pas gaat, en wees eerlijk hoe vaak ben je naar een huwelijk geweest en dacht je "uhmm nee! what was she thinking wearing that dress". Ik ga je eerlijk zeggen, als ik naar een wedding ga, is dat het eerste waarnaar ik kijk, what is the bride wearing ? Deze mishaps gebeuren vaak als vrouwen niet weten wat voor lichaamstype ze hebben, welke maat ze dragen, en welke dress style bij ze past. Natuurlijk heb je ook de gevallen van bruidjes die zich niet kunnen verweren tegen moeder, oma of tante to wear a certain dress, but that is a different subject.


Ik ga wel eerlijk zijn, stijl terminologie (bewoording voor wat je wel of niet kan dragen) die wordt gebruikt in de trouw industrie laat vaak brides -to-be best wel in de war raken, maar geen nood, vandaag gaan we deze zaken bespreken, hierna kan je dan met een gerust en verzekerd hart gaan dress shoppen!!



Laat me beginnen met het woord "silhouette", dit woord verwijst naar de algemene snit van een jurk. Het is het meest vitale element om zich op te concentreren. Het is heel erg belangerijk want de vorm van een jurk is de basis, en over het algemeen zet dat de toon voor de hele look.
De meest bekende silhouettes zijn:
1. Ballgown
2. A - Line/Princess
3. Empire
4. Column/Sheath
5. Mermaid/ Fishtail







De Baljurk (ballgown)


De baljurk is de meest traditionele jurk van alle jurken. Dit is de stijl van de jurk die we in alle sprookjes films zien. Het is makkelijk te herkennen aan een passend bovenlijfje of corset en de natuurlijke of gedaald taille die leidt tot een zeer volledige rok. Plooien en -of rimpels in de rok zijn wat een ballgown zo groot maken. De baljurk stijl is perfect voor bruidjes die graag een sprookjes thema of een princess feel willen hebben op hun wedding day. De baljurk is het meest geschikt voor grote, traditionele bruiloften waar de kleding in overeenstemming is met de formaliteit van het huwelijk. Trouw je in een dichte zaal of hal, dan is deze jurk perfect voor die dag



Plus size ballgown
Normal size ballgown
Voor wie:
Veel bruidjes zien er mooi uit in een balljurk maar de snit is ideaal voor  peervormig lichaams typen. De volledige rok helpt het accentueren van de taille en verbergt het onderlichaam. Bovendien, deze stijl helpt bij het creëren van de zandloper blik, omdat de taille word benadrukt. Als je korter bent, let op, de rok van zo een omvang kan je klein lichaam overmeesteren, en dan zie je er kleiner uit.





A - Line/ Princess


Genoemd naar de vorm  die de jurk visueel creëert. Deze stijl is klassiek en simpel. Er is een heel klein verschil tussen de ballgown en A -lijn. Het verschil gaat in de groote van de rok zitten. De A-lijn jurk is passend rond het lijfje en stroomt naar de grond. De lengte kan variëren van boven de knie tot volledige lengte die uitmondt in een lange sleep, en kan worden gemaakt met alles van flowy zijde naar zwaardere stoffen zoals satijn. De prinses cut versie van de A-lijn jurk is dramatischer en benadrukt strakke lijnen van deze stijl door gebruik te maken van verticale panelen die lopen van de hals tot de zoom.


normal size A - Line dress
plus size A - Line dress

Voor wie:
De A-lijn jurk is een goede optie voor bijna elke bruid.
 De volledige rok van de A-lijn kan een ronder onderlichaam verbergen of de illusie van meer curves op een slank lichaam creeren. Als je belangrijkste doel is om slank (er) te lijken, dan is de prinses stijl een geweldige optie. Deze stijl, omdat het panels heeft, geeft het een afslank en verlengend effect.


Empire jurk

De empire jurk is herkenbaar aan zijn verhoogde taille. De taille zit net onder de buste. Vandaar uit stroomt de rest van de jurk naar beneden. Empire jurken kunnen uiteenlopende mouw lengtes hebben, variërend van lange wijde mouwen tot mouwloos. De rok van de jurk kan ook verschillende vormen hebben, van strak tot flowy Empire jurken worden meestal gemaakt van lichtere stoffen, zodat deze stijl van heel makkelijk een romantische feel kan hebben.


normal size empire dress
plus size empire dress
Voor wie:
Een empire jurk is flatterend voor de meeste lichaamstypes, maar is specifiek vleiend voor een bruid die haar buste groter wil laten lijken. Aan de andere kant dragen dames met grotere bustes ook graag empire jurken omdat het vierkante gedeelte grotere borsten beter bedekt. Deze jurk is ook ideaal voor een peervormig figuur. Vanwege de ruimte in de maagstreek, is dit ook een ideale jurk voor zwangere bruidjes.

Colomn/Sheath jurk
Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden aan de naam, heeft de colom jurk heeft een smalle vorm die vanaf boven recht naar beneden loopt. Deze jurk, ook wel aangeduid als een sheath jurk, heeft vaak de neiging het lichaam te knuffelen en tonen een en al je rondingen. Een colomn jurk kan varieeren vanaf een eenvoudige satijnen jurk met strapsen naar een damasten jurk that has written drama all over it


plus size column/sheath dress
column/sheath dress


Voor wie:
Hoewel een colonm/sheath jurk  tijdloos is, het is meestal niet zo geschikt voor alle figuren. De slanke bruid met een pear of hourglass figuur kan deze stijl met gemak aan. Wat wel een plus punt is, is dat petite bruiden groter en langer eruit kunnen zien. Een min punt is dat er niet veel ruimte is voor het verbergen van probleem gebieden. Omdat deze stijl vaak strak zit rond het lichaam, is het lastig bepaalde aktiviteiten te ontplooien op je receptie, zoals dansen.






De Mermaid/ Fishtail jurk

Deze snit is een zeer sexy look die rondingen van een vrouw benadrukt. De silhouette van deze stijl is dat hij vanaf de borst tot de knie strak zit om het lichaam van de bruid, en dan vanuit de knie, een waaier effect heeft naar beneden. Om deze reden, moet jij je zeker lekker in je vel voelen.


Plus size mermaid dress
Mermaid dress

Voor wie:
De mermaid silhouette is niet voor iedereen. Deze gedurfde silhouette wordt het best gedragen door slanke figuren, zowel kort en lang. Omdat de mermaid dress strak en of passend aan het lichaam zit, word elke curve die je hebt extra geaccentueerd. Echter, als je juist je rondingen wil tonen, girl then this is the dress for you! De mermaid dress accentueerd vrouwelijke rondingen, waardoor het een van de beste silhouettes is voor vrouwen met een hourglass shape. Als je weinig curves hebt is dit de silhouette die wat extra rondingen geeft aan je figuur. De mermaid silouette is een zeer glamorous, high-fashion silhouette.
Het kan een hoge hals en / of lange mouwen hebben en toch zeer sexy zijn.
Wat je wel moet overwegen bij het kiezen van deze silhouette is comfort en self esteem.  Als jij je niet comfortabel voelt in de jurk, of niet op je gemak, draag het liever dan niet. Op je grote dag moet je, jezelf kunnen zijn.
Omdat  de mermaid dress vaak super strak is, krijg je het "underwear" probleem. Je ziet dan heel vaak de lijnen van je ondergoed. Deze lijnen onthullen wat je draagt ​​onder de kleding, maar halen ook de elegantie van uw algehele look weg. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het overwegen van zo een jurk. Het beperkt je dan wel bij het aantrekken van bepaalde soorten ondergoed.

Er zijn 2 silhouettes die op mermaid dress lijken en die dan vaak ook onder die catergorie worden geplaatst, namelijk de Fit & Flare en de Trumpet


Het verschil:

Fit & Flare: waaiert uit precies onder de heup.
Trumpet: waaiert om en bij uit vanaf het midden van de dijen
Mermaid: waaiert uit vanaf of onder de knie naar beneden


Fit & Flare
Trumpet

Dat was het voor deze keer, hoop dat jullie wat hebben opgestoken en nu wat vlotter kunnen dress shoppen.  Het is niet even makkelijk, maar als je eenmaal weet wat bij je past, moet het lukken!
Het is natuurlijk belangrijk te letten op je figuur en wat wel of niet past bij je figuur, MAAR VERGEET NOOIT! Ongeacht wat voor lichaamsvorm/type je hebt, je bent mooi, uniek en beautiful woman! Learn to LOVE YOUR BODY! Zodra je comfortabel bent in je eigen vel, zal je geen problemen ondervinden, and you will be confident as a queen! Trust me!

Zo, that's is a mouth full! Weet je in tussen al welke stijl het best bij je zou passen, of heb je al een favoriete stijl let us know. Je mag commenten onder de blog of op onze FB page.


For more wedding dresses:

Touch of class


NEXT WEEK: The Natural Bride





Reacties

Populaire posts