To go Pro or not...that is the question?!

Vandaag praten we over iets heel erg belangerijk namelijk, het inhuren van professionals voor uw wedding. Men zou denken dat het inhuren van professionals een no - brainer zou zijn, maar dit is jammer genoeg niet altijd waar. I understand though...Soms wil je gewoon zo weinig als mogelijk uitbesteden, dus kijk je wat en wie je kan helpen ipv proffesionele wedding diensten te bekijken. In deze wie of wat is meestal een vriend of familielid vragen. En ja..er zullen zelf blogs en andere resources zijn die zullen aangeven om soms geen professionals in te huren om geld te besparen. Het niet het inhuren van professionals is bijna (altijd) een recept voor een disaster! Het inhuren van een vriend of familielid kan uiteindelijk veel meer problemen veroorzaken dan het betalen van een professional .... “goedkoop is duurkoop en yes you get what you pay for..and in some cases you get nothing..
Ik heb dit meegemaakt... dit gebeurde nadat een koppel een vriend van hen in de arm had genomen om hun wedding day pictures te schietten... Here’s the irky part, dit was niet een vriend die een al paar bruiloften had geschoten en zijn plek probeerde te vinden op de markt...nope he was a newbie! (Lord have mercy). Hij had net een "mooie camera " gekocht..en dus vroegen ze hem om hun dag vast te leggen. Om een lang verhaal kort te maken , deze " fotograaf " wiste per ongeluk de kaart van de camera en nu hebben zij geen trouwfoto's . Omdat hij geen pro was wist niet wat hij deed. Kun je je voorstellen?! Gewoon geen foto’s.. NIKS..NADA alles was foetsjie...I would have died... Een ander geval, was dat het kopel bijna 800 foto’s kreeg, maar ongeveer 10 waren bruikbaar..let wel ik zeg bruikbaar..niet mooi.
You know the thing is, if it was a norm that these things work out great, dus uw vriend met die mooie camera uw bruiloft foto's laten schietten, uw tante uw wedding te laten plannen, want ze doet toch alle familie fesas, uw nicht uw trouwtaart laten bakken, want haar eksi kuku van vorig jaar was zooo lekker......and so on, dan zouden er geen proffesionals bestaan, die hebben gestudeerd en of de ervaring hebben (op gedaan) om deze jobs te doen. In our experience having a friend do a professional’s job almost never works out… unless they ARE a professional who truly is your friend (perfect combo!)...dat is dan weer iets anders.. So hier zijn dus een paar redenen why we would advise you NOT going down that road
1. A PROFESSIONAL is TOEGEWIJD aan zijn klanten Een pro moet zijn naam en brand hoog houden, dat wil zeggen dat hij/zij zal koste wat koste jou zaken als klant prioriteit zal maken. Ook zijn ze contractueel verbonden aan u, dus zijn ze verplicht hun diensten te leveren na akkoord. Dat betekent 100% garantie! Te vaak hebben we mee gemaakt, dat vrienden en of familie die toezeggingen hebben gedaan, kort voor het huwelijk, en soms op de dag zelfs hun belofte niet nakomen. Een trouwauto huren binnen 1 dag ... no problem... een trouwtaart vinden voor 300 personen binnen 1 dag...uhm think again...
2. A PROFESSIONAL heeft ERVARING Er is niets erger dan op de dag van jullie wedding iedereen gewoon staat en niet weet wat te doen..of juist iedereen zijn of haar eigen ding wil doen. Het inhuren van een wedding planner of coordinator zal zeker helpen uw stress niveau, zowel voor als tijdens de wedding te ontnemen. Een professional met ervaring zal ook een specifieke manier hebben om dingen te doen, zodat er niet te veel giswerk is voor u tijdens het plannen van uw wedding. Het laatste wat je wilt dat gebeurd is dat je op de dag zelf moet rennen als koppel en zelf zaken in orde moet maken, terwijl de “planner” totally clueless is of je gasten niet aankan.
3. A PROFESSIONAL levert KWALITEIT Zoals ik eerder aangaf “you get what you pay for”. Het inhuren van een professional zal ervoor zorgen dat u een geweldig resultaat krijgt. Of het nu foto's van u als koppels zijn, bloemen, food, the wedding cake or even candid behind the scenes shots, met iemand die dit werk voor de kost doet zult u een goed product ontvangen. Dit geldt niet alleen voor de fotograaf, maar alle vendors die u inhuurt voor uw wedding. Het is misschien niet altijd de meeste ideale optie om geld te besteden aan een professional, but let’s be real, betalen voor een service maakt een enorm verschil!
4. Je hoeft je geen zorgen te maken over SPANNINGEN in de verschillende RELATIES. Ik zei ooit eens aan een klant “you cannot fire family members”. Bij het werken met een professional, zult u een relatie met hen opbouwen. Bijna altijd, bij het “inhuren” van een vriend of familielid, wordt de relatie gespannen op een bepaalde manier. Of je kan ze niet aanspreken over hoe ze het werk doen, of als u niet tevreden bent met uw resultaten kan je het gewoon niet vertellen. Een gegeven paard “mag” je niet de bek inkijken. Vaste afspraken maken en werken met deadlines gaat vaak ook moeizaam, omdat de persoon het werk tussen door doet, naast hun normale dagelijkse werkzaamheden.
5. Je wil dat je familie GENIET van jou Wedding day Niet alleen jullie kijken vol verwachting uit naar the big day, ook je vrienden en familie. Het is dan altijd zeer jammer als ze dan niet ten volle samen kunnen genieten van jullie geweldige dag. Vergeet ook niet, je vrienden en familie zijn ook moeders, echtgenoten, vaders, vrienden, dus zullen vaak ook nog hun gezin, vriendin and so on hebben. Begrijp me niet verkeerd....er zullen wel vrienden zijn die u helpen met uw wedding en die een geweldige job zullen doen . Maar in mijn ervaring, werkt het niet alijd even goed.
Een van de dingen die ik heb ontdekt over weddings is, het moment je bekendmaakt dat je verloofd bent...everybody is a wedding planner.. say it aint so LOL, of dj, of fotograaf of modiste of pro DIYer... Op dat moment lijkt het geluk te zijn dat eingelijk nu best wel veel gecovered is, maar neem rustig de tijd en overweeg goed, zodat je een weloverwogen beslissing maakt en geen emotionele wanneer vrienden aanbieden om te helpen met jullie wedding.
Always Splendorous,
V. Faerber

Reacties

Populaire posts