Natural Hair.... Natural Bride

Hmmm natural hair, een topic die velen bespreken, aanvechten, en of verdedigen. Natural hair is vandaag een van de meest besproken topics! wie had ooit gedacht that rocking a "fro" would be cute again.
Ik ga het niet hebben over de what not to do's and the to do's en of het onderhoud van je natural hair, maar ga het wel hebben over de natural bride. Ik hoor nog heel vaak dat er aan vrouwen wordt gezegd waneer men te weten komt dat ze gaan trouwen "ai dan kan je dat haar eindelijk straighten" of "je, gaat toch niet zo trouwen"....yeah you know you thought or said it to someone :) .Vroeger zou ik maybe ook een van de mensen zijn die zo een opmerking zou maken, maar nu weet ik beter.
Waarom zou je moeten veranderen on the biggest day of your life? Je zou juist helemaal jezelf  moeten zijn! Dus waarom je haar structuur veranderen if you can still rock your own hair and look Fabulous!

Als het je over wedding hair hebt,  denken veel bruidjes dat ze moeten gaan op een soort dramatische reis van verandering so they can look the part on that special day. Het meest belangerijke op de journey naar je grote dag toe is niet vergeten om jezelf te zijn en niet om je stijl te drastisch te veranderen. Niemand wil een bruid die onherkenbaar is op haar trouwdag, vooral de bruidegom niet!
U can be beautiful, confident and still rock your natural hair on your wedding day. Voordat je begint met alle planning voor je hairstyle, first things first:
Type of dress (fabric, style)
Neckline of the dress
- Do you want to wear a veil or headpiece
- Lokatie (outdoor or indoors)
Deze 4 belangerijke zaken moet je eerst in orde hebben voordat je met de kapster moet zitten om je hair do te bespreken.


Je bridal hair moet sowieso overeenkomen met de stijl van je bruidsjurk, maar ook met het thema van jullie dag. Als je een ballgown hebt gekozen, ga dan voor een een flamboyante updo, dat is over het algemeen de beste optie. Heb je een rustige elegante jurk, ga dan voor een maar moderne chignon, of een achterover gekamde paardenstaart of bol.

Wat voor soort neckline heeft je dress? very important if you want to know what sort of style you should go for. Je neckline bepaalt heel veel, het bepaald je hair, maar ook de bijous en andere accesories die je gaat aantrekken....Je neckline kan zelf een grote rol spelen in het verkleinen of vergroten van onze buste, so be careful what you choose... 













But back to the hair...
Are you going for an updo, u can rock these necklines:
Halter,V - neck, One Shoulder, Sweetheart, Off the Shoulder, Square Neck, Round Neck.

   

Een low bun (lage bol):
Halter, V Neck, One Shoulder, Sweetheart, Off the Shoulder, Square Neck, Round Neck

   


Als je naar kapsels zoekt, let op dat het je jurk complimenteerd, en niet dat alle aandacht naar je haar wordt getrokken. Do not let your hair overpower your wedding dress.


Lokatie
Denk aan je lokatie...Ga je indoor zijn of outdoor? 
Als je veel indoor gaat zijn  kan je veel meer met je haar, dan  als je outdoor gaat zijn. Let wel iedereen heeft ander soort haar, dus is het meest belangerijke in dit geval dat jij je proef kapsel moet laten doen, en kijken hoe het uitpakt.

TIPS
1. Als je altijd zelf je haar hebt gedaan, maar je op je wedding day toch iets anders wil, ga op zoek naar een salon of kapster die met natural hair weet om te gaan. Trust me hiermee voorkom je een heleboel disasters.


2. Als je een bepaald model in mind heb, breng een foto voor de kapster zodat zij ook niet uren probeerd te toveren op basis van wat je haar mondeling hebt mee gedeeld

3. Het is mogelijk voor je om extensions te zetten om je natural hair voller te laten lijken voor een bepaald model, check samen met de kapster alle pro's en cons  van deze optie. 

4. Ga geen producten gebruiken op je wedding day die je nooit eerder hebt gebruikt! je weet niet hoe je haar erop zal reageren.

Check out the link for some awesome natural bridal hair styles:
Natural Bride

Be sure to check out these youtube vids for elagant natural hair updo's


  
 







Reacties

Populaire posts