Will u wear one on your BIG day?

Hey all!!!! Aanvankelijk zouden we in deze blog "the natural bride" bespreken, maar heb nog geen tijd gehad om echt op onderzoek uit te gaan. Door drukte ben ik er ook niet aan toe gekomen om wekelijks te schrijven, my apologies, but today I put my foot down hihihi and started to write!

 Aan de hand van een gesprek die ik pas had met een lieftallige jongedame, besloot ik dit te bespreken. Ook omdat ik vaak zie dat "dit" waarover ik het ga hebben, vaak niet goed bevestigd wordt en dat maar 1 of 2 stijlen ervan gebruikt worden.  Did u guess what were going to talk about??? Yes? No? hmmm okay, here we go

The wedding veil AKA de sluier
Er zijn veel verhalen over de oorsprong van een bruids sluier. Sommigen zeggen dat de sluier in het oude Rome werd geïntroduceerd. Mensen van die tijd geloofden dat boze geesten zouden worden aangetrokken door de bruid, zodat ze haar gezicht bedekten met een sluier om haar uiterlijk te verbergen en zo de geesten te verwarren. De sluiers waren dan vaak ook heel erg fel gekleurd (vuur of vlammen werden erop geschilderd) om daadwerkelijk de geesten af te schrikken. 

 Ook word er gezegd dat het in de middeleeuwen, de sluier werd gebruikt om haar te beschermen tegen 'het boze oog' en was het een symbool van zuiverheid, kuisheid en bescheidenheid. Others say dat de oorsprong van de bruidssluier was te wijten aan de omstandigheden van een gearrangeerd huwelijk. Vroeger bij de onderhandeling voor een bruid was de desbetreffende aanstaande bruid altijd gesluiered, dit om haar facial features te verbloemen. Na de ceremonie, werd de sluier opgetild om de bruid haar gezicht te onthullen. Dit was om een bruidegom te weer houden om af te zien van de deal als het hem  niet beviel wat hij zag. 

 
De Victorianen verhieven het dragen van een sluier tot een statussymbool. Tijdens de Victoriaanse tijd, werden toen archaïsche douane formeel opgenomen werd in goede huwelijken, was het gewicht, de lengte en de kwaliteit van de sluier was teken van de status van de bruid.

1930's bride
De jaren 1920 zag bruiden gunste van de kant cloche (klokvormige dameshoed) hoofdtooien, waarvan sommige zouden worden omringd met bloemen. Sluiers werden meestal gemaakt van zijde materialen en versierd met bloemen en bladeren die zouden overeenkomen met de bloemen in haar boeket.

Sluiers begonnen in 1930 eenvoudiger te worden. Bruidjes droegen ze losjes over hun hoofd om het gestroomlijnde uiterlijk van hun nauwsluitende jurken te complimenteren.

 





1940's bride
1950's bride
In de jaren 1940, werden kleine vogelkooi sluiers (birdcage) populair - een bruiloft trend die nu weer in de mode is!
We kennen allemaal de mode van de jaren 1950 was alles over volle rokken, kleine tailles, elegante kragen en prachtige accessoires waren een must. Trouwjurken en sluiers waren geen uitzondering. Een heel belangerijke factor was  bescheidenheid, terwijl het geheel wel chique bleef.








1960's bride
1970's bride
  De jaren 1960 brengt ons terug naar de minirokken en de go-go boots, maar ondanks de fashion trend bleven de trouwjurken heel formeel. De sluiers werden toen of aan een klein bloemen kransje gehecht of aan een kleine hoed.
In de jaren '70 werden de sluiers wat moderner kregen een soort bohemian look. Long, floaty styles werden populair en begonnen wat meer afgestemd te worden op de 'flower-power' look van de tijd.








De jaren 1980 worden gekenmerkt  als het decennium van 'the bigger the better', en dit keer ging ook de bruidsmode mee. De meest bekende bruid, wijlen prinses Diana, droeg een legendarische weelderige (lees: grote) sluier.

1980 (Princess Diana)

De jaren 1990 tot heden zijn misschien wel de beste decennia voor bruids sluiers. Niet alleen hebben we de looks van de afgelopen decennia te kopiëren en kunnen we inspiratie putten uit de oudere designs, bruidjes van vandaag zijn vrij om hun fantasie te volgen. Als ze helemaal geen sluier willen dragen, wordt dat niet als een probleem gezien.
Sooo times have changes en de betekenis van de traditie van het dragen van een bruidssluier is ook veranderd! Nu betekent het dragen van een sluier zoveel meer en het geeft vaak aan:
• Een speciale gebeurtenis - een bruiloft!
• betekent vreugde
• benadrukt de bruid haar uiterlijk en and facial features
• and it's is the icing on the cake!

blusher
Bruidsjurken worden helemaal getransformeerd als je een sluier toevoegd aan het geheel. In de afgelopen 20 jaar, zijn tradities rond de bruidssluier nog meer veranderd. Sluiers werden vaker gedragen over het gezicht (een blusher). Nu hoef je het niet te dragen als over je gezicht als je dat niet wil.

Vroeger was het ook zo dat de bruiden die voor een tweede keer zouden trouwen geen sluier mochten dragen, vooral geen witte. Tegenwoordig is het perfect aanvaardbaar om een sluier (zelfs een witte) te dragen voor een tweede huwelijk als je wilt! (Laat niemand proberen je anders te vertellen. Het is JOU dag!










Het dragen van een bruidsjurk en sluier is een van de grote en speciale momenten in een het leven van een vrouw dus kies iets waarin je, je comfortabel voelt en waarin je, jezelf kan zijn, and most off all, waarin je kan genieten van je dag!

Beslis je nu dat je wel een sluier gaat dragen, dan moet je eerst weten welke soorten er allemaal zijn.
In onze volgende blog zal ik de verschillende soorten veils belichten, en bespreken bij wat voor typen jurken ze passen.


 









Reacties

  1. thanq voor de info, ik denk dat t heel veel brides en brides to be heeft geholpen.
    ben nu meer dan excited om een sluier te dragen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts